Ayurvedisk onlineunivers

hvor krop, sind og sjæl blir rørt og hørt

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 6: Detox urtemix

I dag skal vi blive lidt ved de udrensende krydderier, du skal nemlig blande din helt egen urtemix til at udrense huden og fordøjelsessystemet. 

OG…….når du har blandet og tilsat din urtemix til dagens mad, så er der kun én dag til at du er nået halvvejs i forløbet!!! Super godt gået!! 😊

Det skal du bruge:

  • 1 del gurkemeje (stødt)
  • 2 dele spidskommen (stødt)
  • 3 dele koriander (stødt)
  • 4 dele fennikel (stødt)
  • 1 del bukkehornsfrø (stødt)
  • 1 del sort peber

Sådan gør du:

Mix krydderierne og opbevar dem i en krukke eller beholder. Tilsæt krydderimixen når du laver mad, enten til en start eller til slut i madlavningen. Benyt krydderimixen til frokost og aftensmad. 

Gurkemeje: Kaldes ofte for krydderiernes krydderi og har en stærk antioxidant og antiinflammatorisk virkning. Gurkemeje har været benyttet i Ayurveda i flere hundrede år til helbredelse af leddene, fordøjelsen, leveren, hjertet, hjernen, uren hud og sår og afbalancerer alle ayurvediske fordøjelsestyper.

Spidskommen: Har et højt indhold af E-vitamin og andre antioxidanter, der er gode for huden. Spidskommen indeholder også magnesium, som stimulerer fordøjelsen.

Koriander: har antiinflammatorisk effekt og styrker fordøjelsen og tarmenes sundhed. Derudover har koriander en stærkt detox’ene virkning, og videnskabelige studier har vist, at indtag af koriander ekstrakt kan udrense tungmetaller fra kroppen (forsøg lavet på mus).

Fennikel: Ifølge Ayurveda styrker fennikel fordøjelsen og afhjælper forstoppelse, luft i maven og oppustethed. 

Bukkehornsfrø: Modvirker forstoppelse, er antiinflammatorisk og har en god antioxidant virkning på kroppen. Bukkehornsfrø er blevet benyttet i traditionel Ayurvedisk medicin i århundrede til at stabiliserer blodsukkeret. Derudover har bukkehornsfrø, i videnskabelige studier udført på dyr, vist en beskyttende effekt på nyrerne, hjernen og knoglerne ved at reducere aluminiumsalte i blodet.

Sort peber: Øger optag af curcumin, det aktive stof i gurkemeje,  i kroppen med op til 2000 gange (læs den videnskabelige artikel her). Derudover stimulerer sort peber fordøjelsen og kan øge forbrændingen og mindske fedt.