AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Fuld yogisk vejrtrækning – varighed 9 min.

Er din videokvalitet forringet, kan det måske skyldes dine mobil/computer indstillinger. Klik på “Kvalitet” under “Indstillinger” på din enhed og vælg derefter din foretrukne videokvalitet.

Fuld yogisk vejrtrækning vækker de forskellige vejrtrækningsmuskler, får dig til at trække vejret dybt og skaber ro i krop og sind. Når du trækker vejret på denne måde forener du de tre “vejrtræknings-typer”: 1. Diafragmatisk vejrtrækning (den dybe vejrtrækning helt ned i maven), 2. Thoratisk vejrtrækning (i brystet) og 3. Clavicular vejrtrækning (kravebenet). På indåndingerne skal du tænke på at trække vejret helt ned i maven (til ca. 2 fingre under navlen). Du starter på denne måde med at fylde maven helt op med luft nedefra, dernæst fyldes brystet og til slut hals/kravebensregionen. På udåndingerne starter du “oppefra” og udånder først fra halsen/kravebenet, dernæst brystet og til slut maven. Når du trækker vejret på denne (og korrekte) måde, vil din mave med hver indånding udspiles, når den fyldes med luft. Ved hver udånding vil maven “suges ind”, når  den automatisk tømmes for luft.

Fuld yogisk vejrtrækning kan laves siddende eller liggende, men er nemmest at lave hvis du ligger på ryggen og evt. med en pude eller yogapølle under nakken og det øverste af brystet. Sørg for at slappe godt af i hele kroppen og i særdeleshed i mave, bryst og ansigt. Lav vejrtrækningsøvelsen i 5 – 20 minutter og mærk den afslappende effekt i krop og sind.

“Når åndedrættet er roligt, eller uroligt, er sindet det også, og med det også yogien. Derfor skal åndedrættet kontrolleres”

Hatha Yoga Pradipika