AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Hummus med cashewnødder og kokosmælk (P,K)

Denne virkelig smagfulde variant af hummus, som er uden tahin, er perfekt for en Pitta- eller Kapha fordøjelse. Kokosmælk er særdeles afbalancerende for Pitta. Undlades eller begrænses mængden af nødder og erstattes kokosmælken med vand er en Kapha-fordøjelse også helt tilfredsstillet. Kikærter er søde og skarpe i smagen og har kølende og tørre kvaliteter. De reducerer Pitta og Kapha og øger Vata.

Antal: 2 Kopper (480 ml)

Dosha: P, K

Forfatter: Miriam Kasin

Ingredienser:

  • 1 Kop (190 g) kikærter
  • ¼ Kop (60 ml) olivenolie
  • 2 Tsk. spidskommen hele frø
  • Kop (50 g) hakket peberfrugt
  • 2 Spsk. hakket frisk ingefær
  • 3 Spsk. citronsaft
  • ¾ Kop (105 g) ristede cashewnødder
  • ¾ Kop (180 ml) kokosmælk
  • ½ Kop (120 ml) hakket frisk persille
  • 3 Spsk. frisk dild
  • 1 Tsk. sukker
  • Salt og peber
  • Valgfrit: En knivspids Hing Asafoetida (Dyvelsdræk)

Fremgangsmåde:

Skyl kikærterne og udblød dem i en skål med mindst 720 ml vand natten over. Skyl derefter kikærterne igen og kom dem i en gryde med mindst 1,4 l vand. Bring i kog og lad dem simre indtil de er helt møre ca. 2 ½ time. Varm olie på en stegepande og tilsæt dyvelsdræk, spidskommen og peberfrugt. Sautér ved lav varme et par minutter indtil peberfrugterne er møre. Tilsæt ingefær og tag  panden af blusset. Blend peberfrugterne sammen med citronsaft, cashewnødder og kokosmælk til en puré. Blend puréen sammen med kikærterne. Tilsæt derefter persille, dild og sukker og blend igen. Smag til med salt og peber.