”Indisk tzatziki” – Raita (V,P)
En mildt krydret, indisk udgave af tzatziki, der får dine smagsløg til at danse af glæde. Agurk er sød i smagen og har kølende og fugtende kvaliteter. Den reducerer Vata og Pitta og øger Kapha. Yoghurt er sød og sur i smagen og har varmende, våde og tunge kvaliteter. Yoghurt afbalancerer Vata og øger Pitta. Er du derfor en Pitta-type og elsker tzatziki, tilsæt da blot lidt mindre mængde yoghurt. I Ayurveda siger man, at yoghurt ikke bør indtages for kold. Sørg derfor helst for at din tzatziki har stuetemperatur inden servering 😊
Antal: 4 Personer
Dosha: V, P
Forfatter: Miriam Kasin
Ingredienser:
- 2 Kopper (480 ml) yoghurt
- 1 Tsk. sukker
- 2 Spsk. olie
- 1 Tsk. spidskommen hele frø
- 1 Tsk. sorte sennepsfrø
- ¼ Tsk. karrypulver
- 1 Kop (190 g) revet og skrællet agurk
- ½ Kop (45 g) revet gulerod
- 1 Lille, grofthakket tomat
- 1 Spsk. hakket frisk ingefær
- ½ Kop (120 ml) finthakket frisk koriander
- ¼ Kop (40 g) hakkede, ristede cashewnødder
- Salt og peber
- Valgfrit: En knivspids Hing Asafoetida (Dyvelsdræk)
Fremgangsmåde:
Pisk yoghurten sammen med sukker indtil den er fri for klumper. Varm olien på en stegepande. Tilsæt krydderierne og sautér ved lav varme indtil sennepsfrøene begynder at poppe. Bland det i yoghurten og tilsæt derefter grøntsagerne, ingefær, koriander og cashewnødder. Smag til med salt og peber.