AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

”Indisk tzatziki” – Raita (V,P)

En mildt krydret, indisk udgave af tzatziki, der får dine smagsløg til at danse af glæde. Agurk er sød i smagen og har kølende og fugtende kvaliteter. Den reducerer Vata og Pitta og øger Kapha. Yoghurt er sød og sur i smagen og har varmende, våde og tunge kvaliteter. Yoghurt afbalancerer Vata og øger Pitta. Er du derfor en Pitta-type og elsker tzatziki, tilsæt da blot lidt mindre mængde yoghurt. I Ayurveda siger man, at yoghurt ikke bør indtages for kold. Sørg derfor helst for at din tzatziki har stuetemperatur inden servering 😊

Antal: 4 Personer

Dosha: V, P

Forfatter: Miriam Kasin

Ingredienser:

  • 2 Kopper (480 ml) yoghurt
  • 1 Tsk. sukker
  • 2 Spsk. olie
  • 1 Tsk. spidskommen hele frø
  • 1 Tsk. sorte sennepsfrø
  • ¼ Tsk. karrypulver
  • 1 Kop (190 g) revet og skrællet agurk
  • ½ Kop (45 g) revet gulerod
  • 1 Lille, grofthakket tomat
  • 1 Spsk. hakket frisk ingefær
  • ½ Kop (120 ml) finthakket frisk koriander
  • ¼ Kop (40 g) hakkede, ristede cashewnødder
  • Salt og peber
  • Valgfrit: En knivspids Hing Asafoetida (Dyvelsdræk)

Fremgangsmåde:

Pisk yoghurten sammen med sukker indtil den er fri for klumper. Varm olien på en stegepande. Tilsæt krydderierne og sautér ved lav varme indtil sennepsfrøene begynder at poppe. Bland det i yoghurten og tilsæt derefter grøntsagerne, ingefær, koriander og cashewnødder. Smag til med salt og peber.