AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Vegetarsuppe med citron pistou (V,P,K)

Her er en opskrift på en skøn og nem basis vegetarsuppe, der er god til frokost eller aftensmad. Den kan let varieres på utallige måder efter smag og årstidens grøntsager. Pistou er en kold sauce baseret på basilikum og olivenolie. Den minder om pesto blot uden pinjekerner. Pistou kan også varieres på mange måder, her er den med bl.a. persille.

Antal: 4 Personer (1,7 l)

Dosha: V, P, K

Forfatter: Miriam Kasin

Ingredienser:

  • 2 Spsk. ghee eller olie
  • ¼ Kop (60 ml) friskhakket persille
  • ¼ Tsk. tørret rosmarin
  • ¼ Tsk. tørret basilikum
  • 1 Laurbærblad
  • 4 – 5 Kopper (940-1200 ml) tyndt skåret grøntsager efter eget valg
  • 6 Kopper (1,4 l) vand
  • 1 Grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • Citron pistou (se fremgangsmåde nedenfor)
  • Valgfrit: En knivspids Hing Asafoetida (Dyvelsdræk)
  • Valgfrit: En hakket tomat

Fremgangsmåde:

Smelt Ghee eller olie i en suppegryde. Tilsæt krydderierne og steg ved lav varme i 1 minut. Tilsæt tomater og grøntsager og sautér ved lav varme i 5 – 10 minutter. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, bring vandet i kog og lad det simre ved lav varme i 30 – 40 minutter indtil grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber. Fjern laurbærbladet inden servering og server med citron pistou som tilbehør. Du kan også vælge at blende suppen til slut.

Ingredienser til citron pistou (kop):

  • 1 Kop (240 ml) friskhakket persille
  • 1 Kop (240 ml) friskhakket basilikum
  • 4 – 5 Spsk. olivenolie
  • 1 Spsk. citronskal
  • Salt
  • Valgfrit: Op til ½ kop (50 g) revet parmesanost

Fremgangsmåde citron pistou:

Blend alle ingredienserne sammen og så er den lækreste citron pistou klar. Benyt mindre mænge olivenolie hvis der tilsættes parmesanost. Smag til med lidt ekstra salt hvis ikke der tilsættes parmesanost. Erstat evt. noget af persillen med frisk oregano for at variere smagen.