Ayurvedisk onlineunivers

hvor krop og sjæl blir rørt og hørt

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Daddel- og pistacie kagebrød

Et vanvittigt lækkert og rustikt “kagebrød” som har kagens sødme og mætter som et brød bl.a. pga. dadlerne. Dadler er søde i smagen og har kølende og nærende kvaliteter. De afbalancerer Vata og Pitta og øger Kapha. Pistacienødder er søde i smagen og har varmende, tunge og olierige kvaliteter, som afbalancerer Vata. De øger Kapha, og kan hos nogen også virke forstyrrende på Pitta. Hvede er sød i smagen og har kølende og fugtende kvaliteter, som reducerer Vata og Pitta og øger Kapha.

Antal: 23 x 13 x 7,5 cm

Dosha: V, P

Forfatter: Miriam Kasin

Ingredienser:

  • ¼ Kop (55 g) olie, ghee eller smør
  • ¼ Kop (50 g) rørsukker
  • 1 ½ Kop (210 g) hvedemel (ubleget)
  • ¾ Kop (115 g) fuldkornshvedemel
  • 2 Spsk. majsstivelse
  • ½ Tsk. salt
  • 1 ½ Tsk. stødt kardemomme
  • ½ Kop (120 ml) plantemælk
  • ½ Kop (120 ml) vand
  • 1 Kop (285 g) hakkede dadler (uden sten)
  • 1 Kop (115 g) hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 C. Smør et 23 x 13 x 7,5 cm stort fad. Bland alle de tørre ingredienser (minus sukker) sammen. Pisk ghee eller smør og sukker og tilsæt det blandingen. Tilsæt mælk og vand og bland grundigt. Tilsæt dadler og nødder og fordel dejen ligeligt i fadet. Bag brødet ca. 1 time i ovnen.