AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Hvem er vi

MØD ALLE VORES UUNDVÆRLIGE SAMARBEJDSPARTNERE NEDERST PÅ SIDEN

Hjertelig velkommen til AYUS. Jeg er enormt glad for, at du har fundet vej hertil! Mit navn er Mette Westerholt, og det er mig som står bag AYUS. Jeg har en bachelorgrad i Biokemi og en kandidat i Humanbiologi fra Københavns Universitet. Jeg også uddannet ayurvedisk vejleder – en lægeeksamineret uddannelse i Danmark, og så er jeg skribent om Ayurveda i magasinet Sund Forskning og Prana.

Hvis jeg skal beskrive mig selv ud fra ayurvediske termer, er jeg mest domineret af den ayurvediske type, der hedder Pitta. Lige som Pitta er karakteriseret ved en stærk og brændende ild, brænder jeg fuldt og helhjertet for de ting, jeg giver mig i kast med. Jeg brænder for AYUS og for at guide dig og dele med dig alle de vidunderlige ting fra ayurvedaens-, yogaens- og meditationens verden.

I vestlige termer er jeg uddannet kandidat i humanbiologi fra Københavns Universitet, og jeg har tidligere arbejdet inden for natur- og sundhedsvidenskabelig forskning. Jeg elsker at nørde helt ned på celle- og DNA niveau, men den største mening finder jeg, når jeg slipper min naturvidenskabelige hjerne, og overgiver mig, og hengiver mig, til alt det der ikke kan forklares. Til det subtile, det sjælelige, det spirituelle.

Hvis du vil lære mig bedre at kende kan du også læse en artikel, til Moonchild Yoga Wears journal, om hvordan stress, angst og depression satte en stopper for en Ph.D om medicinplanter og en fremtidig forskningskarriere, og hvordan vejen tilbage til “livet” førte mig til Ayurvedaens verden (læs artiklen her). 

En udfordring ved den stærke Pitta-ild kan være at balancere det store drive og ikke brænde ud. Ikke blive for opslugt af projekter og huske at have det sjovt undervejs. Her er jeg ekstremt glad for at have skønne Cecilie ved min side, som med sin ”go with the flow” livsstil og spontane og skønne, ayurvediske Vata-energi kan skabe lidt sund uorden i selv den mest velstrukturerede Pitta-hjerne.

Jeg mødte Cecilie første gang til en af hendes yogatimer i Sorø. Ud over at Cecilie er et enormt inspirerende og behageligt menneske, er hun også en af de dygtigste og absolut mest autentiske yogalærere, jeg kender. Tag godt imod hende – hun er fantastisk!

Hvem er vi

MØD ALLE VORES UUNDVÆRLIGE SAMARBEJDSPARTNERE NEDERST PÅ SIDEN

Ayurveda kost

Mit navn er Cecilie Rollo, og jeg er enormt glad og taknemmelig for at være din yogalærer her på AYUS.

I ayurvediske termer er jeg mest domineret af den ayurvediske type, der hedder Vata. Lige som Vata er karakteriseret af bevægelse og transport, har jeg altid haft en stor kærlighed til det at rejse. Jeg er født og opvokset i Viby Sjælland, men i mit voksenliv har jeg i længere perioder af mit liv opholdt mig og været bosat i Indien. Det er også her, jeg har taget min første yogauddannelse.

Jeg har altid haft lidt sværere ved at beskrive mig selv i vestlige termer (heldigvis siger Mette). Jeg har altid haft en følelse indeni, som jeg aldrig rigtig kunne forklare. En tomhed der aldrig blev mættet på den rigtige måde gennem den typiske skolegang og uddannelse. Der var hele tiden en søgen efter noget som lå dybere, en søgen efter svar på det uforståelige og uforklarlige indeni. I denne søgen blev yoga en guide til at forstå det uforståelige, og ved at studere diverse yogiske oldtidsskrifter blev det uforklarlige forklarligt. De yogiske metoder er blevet et redskab for mig til at dykke dybere i det uvisse, mærke det inderlige og udtrykke det foranderlige.

Med en baggrund i danseverdenen kom fordybelsen for bevægelse naturligt, da jeg tog min første yogauddannelse i Rishikesh i Indien. Den nye levevej udviklede sig hurtigt, og jeg blev medansvarlig af yoga-rooms i Liverpool, England, hvor jeg boede. Derefter åbnede døren sig for hele verden, og jeg begyndte bl.a. at undervise som asana-instruktør og anatomilærer på ”teacher training” skoler i Indien og Nepal.