AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
  • Forsiden
  • /
  • Fabelagtigt immunforsvarste fra Pukka

Fabelagtigt immunforsvarste fra Pukka

Find denne opskrift frem, så snart du mærker de første symptomer på en forkølelse. Bakterier og vira er mest aktive ved lave kropstemperaturer, så derfor får vi feber, altså højere temperatur, som en reaktion på vores immunforsvars forsøg på at undgå, at antallet af mikroorganismer eksploderer. Denne blanding hjælper dit immunforsvar med at kæmpe imod.

Ingredienser til 2-3 kopper beskyttelse mod influenza te:

  • Rølliketoppe 3 g
  • Pebermynteblade 3 g
  • Hyldeblomster 3 g
  • Tulsiblade 3 g
  • Frisk ingefærrod 3 g, ca. 1 ½ cm

Sådan laver du teen:

Kom alle ingredienserne i en tekande. Tilsæt 5 dl friskkogt filtreret vand. Lad det trække 5 -10 minutter, og si urterne fra. Drik mens teen er rygende varm.

Røllike Er en fantastisk urt, som styrker blodomløbet helt ud i tåspidserne. Røllike bliver brugt til at løsne de muskelspændinger, der går hånd i hånd med en infektion. Dens botaniske navn er Achillea millefolium, fordi den også er god til at hele din akilleshæl, som i dette tilfælde er et udfordret immunsystem. Den smager meget græsagtigt.

Pebermynteblade Når de bliver brugt i en kop varm te, hjælper de æteriske olier i pebermynten med at opløse spændinger ude i kroppen ved at udløse en let forøget svedproduktion. De er et mildt, stimulerende diaforetikum (svedfremkaldende middel).

Hyldeblomster Er en af de gode afslappende diaforetiske urter. Hyldeblomster åbner porerne i hudens overflade ved at reducere modstanden i kapillærerne, så blodet kan strømme til overfladen og hjælpe dig med at blive afkølet.

Tulsiblade Tulsi er et indisk favorituniversalmiddel mod feber. De er varmende, afslappende, dominerende, løfter humøret, øger kropstemperaturen og udløser en mild svedproduktion, der kan smide influenzaen på porten.

Ingefærrod Er et varmende og stimulerende diaforetikum, som er essentielt i alle blandinger, der har til formål at øge svedproduktionen. Tørret ingefær kan også bruges, men frisk ingefær er bedre til at komme ud i alle små kroge.