Græskarsuppe for Vata
En skøn, velkendt og velsmagende græskarsuppe til at lune sig på i efteråret eller vinteren. Græskar er søde i smagen og har varmende og tunge kvaliteter. Alle slags græskar reducerer Vata og Pitta og øger Kapha.

Antal: 2 – 3 Personer
Dosha: V, P
Forfatter: Miriam Kasin
Ingredienser:
- 2 ½ Kop (615 g) græskar (f.eks. butternut eller hokkaido)
- 2 Kopper (500 ml) plantemælk
- ¼ Tsk. stødt ingefærpulver
- 2 Spsk. olie, ghee eller smør
- 1 ½ Spsk. sukker
- Salt
Fremgangsmåde:
Vask græskarrene grundigt, halvér dem og udhul dem ved at fjerne kernerne i midten. Skær græskarrene i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand. Vandet skal lige akkurat dække græskarrene. Bring i kog og lad det simre indtil græskarrene er møre ca. 20 min. Hæld da vandet fra. Blend græskar, plantemælk og ingefær. Put blandingen i en gryde og tilsæt ghee eller smør, sukker og bring i kog. Smag til med salt. Stødt ingefær kan evt. erstattes med 1 tsk. karrypulver.