Karrypasta med abrikos og pinjekerner for Vata og Pitta
En simpel og hurtig pastaret, til en travl hverdag, som oven i købet smager helt fantastisk. Denne pastaret er særligt velegnet til Vata- og Pitta-fordøjelsestyper. Hvede, som de fleste pastatyper er lavet af, er sød i smagen og har kølende, tunge og fugtige kvaliteter. Pasta reducerer generelt Vata og Pitta og øger Kapha. Den søde smag fra abrikos afbalancerer Vata og Pitta, mens pinjekernerne og deres varmende, tunge og olierige kvaliteter reducerer Vata.
Antal: 4 – 6 Personer
Dosha: Vata, Pitta
Forfatter: Miriam Kasin
Ingredienser:
- ¼ Kop (55 g) ghee eller smør
- 4 Tsk. mild karrypulver
- 1 Kop (240 ml) creme fraiche
- 680 g frisk fettuccine eller linguine
- 1 ¼ Kop (35 g) ristede pinjekerner
- 1 Kop (100 g) finthakket tørrede abrikoser
- 2 Spsk. citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Smelt ghee eller smør i en gryde sammen med karrypulver. Rør creme fraiche i og tag gryden af blusset. Kog pastaen al dente. Vend pastaen i creme fraiche, pinjekerner, abrikos og citronsaft i en serveringsskål. Tilsæt salt og peber efter smag. Du kan evt. erstatte creme fraiche med kokosmælk. Du kan også tilsætte lidt fintrevet appelsinskal.