AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 9: Tørbørstning

I dag skal du lave din helt egen minispa-behandling, hjemme på dit eget badeværelse, og forkæle dig selv med en stimulerende og plejende tørbørstning også kaldet ‘garshana’. Tørbørstning er en traditionel ayurvedisk teknik til at eksfoliere og pleje huden. Når du eksfolierer huden, fjerner du gamle hudceller, renser porerne og stimulerer dannelsen af nye hudceller. Tørbørstning er blevet benyttet i Ayurveda, i flere hundrede år, til at øge blodgennemstrømningen og hjælpe kroppens lymfesystem med at dræne og skille sig af med affaldsstoffer og toksiner. Den antikke og tidsløse teknik er kendt for at opfriske, glatte, blødgøre og forbedre hudens udseende så den ser mere strålende ud. Endda menes tørbørstning at kunne være med til at reducere forekomsten af cellulite ved at fremme produktionen af kollagen og elastin i huden.

DET SKAL DU BRUGE:

  • En tørbørste, hamphandske eller kropsbørste

HVORNÅR:

Det ideelle tidspunkt at udføre tørbørstning er om morgenen, inden badet, hvor den stimulerende og oplivende effekt vil hjælpe med at give god energi til resten af dagen.

HVORNÅR SKAL DU IKKE UDFØRE TØRBØRSTNING:

Hvis du har meget sensitiv hud, eksem eller psoriasis. Eller hvis du er solskoldet, har åbne sår eller er syg.

 

SÅDAN GØR DU:

Børst altid nedefra og op samt i retning mod hjertet. Start med fødderne, ben og lår og fortsæt dernæst med overkroppen, nakken, hænder og arme. Børst over hvert område to til tre gange med lange, blide og rolige strøg. Vær særligt nænsom på de mere følsomme områder som halsen og brystpartiet. Børst i cirkulære bevægelser på maveområdet og led (skuldre, albuer, knæ, hofter, ankler, håndled). Børst ikke ansigtet eller brystområdet lige omkring hjertet.

I morgen vil du blive fortrolig med en skøn og blødgørende oliemassage, som du med fordel kan udføre efter tørbørstningen og inden badet. Men i dag afslutter du blot tørbørstningen med et bad.

HVAD SIGER VIDENSKABEN?

Der er meget lidt videnskabelig evidens, der bakker op om alle fordelene ved tørbørstning, men der er massevis af anekdotisk evidens (personlige observationer). En af de observerede positive effekter, ved tørbørstning, er reduceret cellulite. Videnskabelige studier underbygger, at massage kan benyttes til at reducere forekomsten af cellulite midlertidigt. I den kontekst menes det, at tørbørstning også kan komme den uønskede cellulite til livs, fordi det har en lignende virkning på kroppen som massage. Videnskabelig evidens eller ej…… lidt tørbørstning skader i hvert fald ikke. Du kan allerhøjst komme til at få en blødere, mere spændstig og strålende hud. Så grib tørbørsten og gør dig dine egne erfaringer i dit nye hjemmespa.

Læs den videnskabelige artikel om massage og behandling af cellulite her.