AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 3: Rosenvand

I dag skal du benytte rosenvand som skintonic og som ansigtsmist. Indenfor Ayurveda benyttes rosenvand især til at fugte, afkøle og mindske inflammation og rødme. Rosenvand menes at have en mildt opstrammende og beroligende effekt på huden og er perfekt at have med i tasken, og benytte i løbet af dagen, når din hud trænger til lidt ekstra omsorg og et fugtboost.

 

DET SKAL DU BRUGE:

  • Rosenvand (hvis du er en af dem, der laver dit rosenvand selv, er det i dag, du skal komme dit hjemmelavede rosenvand, som har trukket i 2 dage, på en flaske med en forstøver på (en sprayflaske))
  • 1 Vatrondel (helst genanvendelig)

SÅDAN KAN DU ANVENDE ROSENVANDET:

  1. Du kan anvende rosenvand som en skintonic til at pleje huden, og påføre ansigt og hals, efter at du har renset dit ansigt. Benyt rosenvandet efter at du har renset dit ansigt med kokosolie. Det hjælper med at fjerne de sidste rester af snavs og døde hudceller efter ansigtsrensningen og forbereder huden til yderligere hudplejeprodukter efterfølgende som f.eks. fugtighedscreme og serum.
  2. Du kan anvende rosenvand som en ansigts-mist (en spray) du sprayer over hele ansigtet til slut i din ansigtsplejerutine, og som lægger sig som en fin forstøvet overflade for at opfriske og tilføre ekstra fugt til huden. Benyt også rosenvandet som mist, i løbet af dagen, hvis du føler at din hud trænger til lidt ekstra kærlighed og fugt.

SÅDAN GØR DU:

  1. Som skintonic: Gør en vatrondel let fugtig med rosenvand og før den blidt rundt i hele ansigtet. Hvis der er meget snavs på vatrondellen, så gentager du blot med endnu en vatrondel, så du er sikker på at ansigtet er helt rent, inden du går videre med din vante ansigtsplejende rutine.
  2. Som ansigtsmist: Spray rosenvandet mildt og jævnt i hele ansigtet til slut i din ansigtsplejerutine. Hav gerne din rosenvand ansigtsmist med dig, så du kan give dit ansigt et fugtboost i løbet af dagen også.

DET SIGER VIDENSKABEN OM ROSENVAND:

Rosenvand er blevet benyttet i århundrede for dets antiinflammatoriske egenskaber, og dette bakkes op af den moderne videnskab. Et videnskabeligt studie fra 2018 viser, at vandige ekstrakter af rosenblade har antiinflammatorisk virkning på hudceller, der har været udsat for UV stråling. Studiet peger på rosenvandets antioxidante effekt som en del af forklaringen på den observerede antiinflammatoriske virkning på hudcellerne. I et andet videnskabeligt studie, der underbygger rosenvandets antioxidante effekt, fandt forskerne at vandige ekstrakter fra rosenblade havde en beskyttende effekt på fibroblastceller (celletype i bindevævet) imod celleskadende frie radikaler. Deruover har rosenvand vist sig at have anti-kollagenase virkning. Oversat til “almindeligt dansk” betyder det, at rosenvand kan hæmme den gruppe af enzymer (kollagenase), der nedbryder kollagen. 

 

Videnskabelige referencer:

  1. Antioxidant and potential anti-inflammatory actovity of extracts and formulations of white tea, rose, and witch hazel on primary human dermal fibroblast cells.
  2. Anti-collagenase, anti-elastase and anti-oxidant activities of extracts from 21 plants.
  3. Skin anti-inflammatory activity of rose petal extract (Rosa gallica) through reduction of MAPK signaling pathway.
  4. Photoprotective and antioxidant activities along with phytochemical investigation of rose water.