AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 4: Sandeltræ

I dag skal du benytte Sandeltræ æterisk olie i din ansigtspleje. For i videnskabens verden er man ved at få øjnene op for denne velduftende olies “foryngende” potentiale i forhold til bl.a. at genoprette rynket hud (læse mere om dette i den nederste grønne box her på siden).

Sandeltræ er sandsynligvis en af de bedst kendte æteriske olier, særligt indenfor yoga- og meditationsverdenen, hvor den bl.a. benyttes for sine spirituelt opløftende egenskaber. Ud over de mange gavnlige virkninger på huden er Sandeltræ æterisk olie også kendt for at afhjælpe stress og angst samt for dens søvninducerende virkning.

I dag skal du lære, hvordan du benytter den kraftfulde æteriske olie sammen med en god ansigtsolie som f.eks. jojoba-, hybenkerne- eller arganolie. Du kan også blande den i f.eks. sesam- eller kokosolie. 

Det skal du bruge:

  • Sandeltræ æterisk olie
  • Ansigtsolie: jojoba-, hybenkerne-, argan-, sesam- eller kokosolie

Fremgangsmåde:

Når du blander Sandeltræ æterisk olie i din ansigtsolie, skal du vide at det generelle fortyndingsforhold for æteriske olier er på 2 %. Det betyder, at du skal tilføje to dråber æterisk olie til 98 dråber af en vegetabilsk basisolie. Eller 2 ml æterisk olie i 98 ml basisolie. Det svarer til, at du f.eks. kommer maksimum 30 dråber æterisk olie i 50 ml. af en basis ansigtsolie (jojoba-, hybenkerne-, argan-, sesam- eller kokosolie). Sørg for at den æteriske olie er grundigt blandet i din basisolie. Kom derefter lidt af din nye hjemmelavede anti-age ansigtsolie i ansigtet, fordel olien blidt og jævnt i hele ansigtet, og dup evt. overskydende olie i ansigtet af til slut med en  let fugtig vaskeklud eller lignende.

 

NB: Æteriske olier må ikke anvendes ufortyndet. Det generelle fortyndingsforhold for æteriske olier er på 2 %. Det betyder at du skal tilføje to dråber æterisk olie til 98 dråber af en vegetabilsk basisolie. Benyt altid æteriske olier af høj kvalitet der lever op til standarder og krav for renhed og produktion.Test altid for allergi inden brug af æteriske olier.Ved graviditet, amning eller under lægebehandling, konsultér egen læge. Anbefales kun til udvortes brug. 

Fakta:

Sandeltræ har det latinske navn Santalum album og er et lille tropisk træ, som er hjemmehørende i det sydlige Indien og Sydøstasien. Det betragtes som et af de mest værdifulde træer i verden, og sandeltræ æterisk olie er blevet benyttet gennem årtusinder i forbindelse med hellige ceremonier og ritualer på grund af dens spirituelt opløftende egenskaber.

I forhold til hud er sandeltræ æterisk olie kendt for sine antiinflammatoriske-, antimikrobielle og antioxidante egenskaber og har vist lovende resultater, i kliniske studier, til behandling af akne, psoriasis, eksem og vorter. Når det kommer til hudkompleksitet og ”better aging”, har laboratorieforsøg vist, at alfa-santalol, en af hovedingredienserne i sandeltræ æterisk olie, er i stand til at hæmme tyrosinase. Tyrosinase er et enzym, der er involveret i dannelsen af hudpigmentet melanin, og dette har fået forskerne til at spekulere i, om sandeltræsolien potentielt kan benyttes i hudplejeindustrien til at hæmme unormal pigmentering forbundet med hudens aldringsproces og udsættelse af UV-stråling.

Videre ser videnskaben muligheder i sandeltræsolien i forhold til at genoprette og ”forynge” rynket hud ved hjælp af flere potentielle mekanismer: antioxidante-, antiinflammatoriske- og nitrogen-sænkende egenskaber samt celleregulerende- og metaboliske effekter.

Referencer:

Moy R.L. og Levenson C.: Sandalwood Album Oil as a Botanical Therapeutic in Dermatology, J Clin Aesthet Dermatol, 10(10), 34–39. 2017. Klik her for at læse artiklen.

Dulal et.al: Sandalwood oil can be a miraculous tackle on skin aging, skin appearance and wrinkle skin – a review, World journal of pharmaceutical and medical research, 5(1), 51-55. 2019. Klik her for at læse artiklen.

OPSUMMERING AF DIN NYE DAGLIGE AYURVEDISKE ANSIGTSPLEJENDE RUTINE:

  1. Fjern først din makeup med kokosolie
  2. Rens så med rosenvand
  3. Benyt derefter en god ansigtscreme
  4. Dernæst benytter du en plejende ansigtsolie evt. med tilsat æterisk olie
  5. Til slut sprayer du med lidt rosenvand i hele ansigtet