AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 8: Ansigtsmassage

I dag skal du lære nogle af de ayurvediske ansigts-marmapunkter at kende og blive fortrolig med at udføre en ægte ayurvedisk ansigtsmassage, der har til hensigt at opstramme, tilføre glød og afslappe ansigtet. De Ayurvediske marmapunkter minder meget om akupunktur-punkterne, som vi kender fra traditionel kinesisk medicin. Marmapunkterne er anatomiske steder på kroppen, hvor hud, blodåre, sener, led og knogler mødes. Teorien er, at hvert punkt er relateret til forskellige organer og væv i kroppen, og gennem hvilke vitale energistrømme (prana) passerer og kan dirigeres.  

DET SKAL DU BRUGE:

 • En ansigtsolie f.eks. arganolie, jojobaolie, hybenkerneolie eller blot den kokosolie eller sesamolie som du allerede har anskaffet.
 • Evt. en æterisk olie som du tilsætter din ansigtsolie. Det kan f.eks. være sandeltræ æterisk olie, som du blev fortrolig med på dag 4 i forløbet.

 

SÅDAN GØR DU:

Kom lidt ansigtsolie i dine hænder og påfør blidt olien jævnt fordelt i dit ansigt. Massér blidt hele dit ansigt. Brug opadgående og udglattende bevægelser i panden og ved øjenlågene. Benyt udadgående bevægelser på hagen og på kinderne startende fra næseryggen. Fokusér også på de Ayurvediske ansigts-marmapunkter, se billedet af Cecilie, som du masserer med blide cirkulære bevægelser. Du starter med at masserer mod uret, for at løsne evt. tilstoppet energi og toksiner, hvorefter du massesrer med uret for at nære og afspænde marmapunktet.

Massér marmapunkterne i følgende rækkefølge:

 1. Først masserer du marmapunktet som er centreret i panden (det 3. øje)
 2. Dernæst de to marmapunkter ved tindingerne
 3. Efterfulgt af de to marmapunkter ved mundvigene
 4. Til sidst masserer du marmapunkterne på hver side af næseborene

Slut af med at lave nogle blide nedadgående strøg på halsen, mod hjertet, for at hjælpe lymfesystemet med at dræne. 

 

 

OPSUMMERING AF DIN NYE DAGLIGE AYURVEDISKE ANSIGTSPLEJENDE RUTINE:

 1. Fjern først din makeup med kokosolie
 2. Benyt rosenvand som skintonic
 3. Brug derefter en god ansigtscreme
 4. Dernæst benytter du en plejende ansigtsolie evt. med tilsat æterisk olie
 5. Lav efterfølgende en dejlig omgang afslappende og opstrammende ansigtsmassage med marmapunkterne og/eller ansigtsyoga
 6. Til slut sprayer du med lidt rosenvand i hele ansigtet