AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Rosenkål med kokosmælk (P,(K))

En helt simpel grøntsagsret med rosenkål og kokosmælk som lige sætter prikken over i’et. Mmm den smager vidunderligt 😊. Rosenkål er bitter og skarp i smagen og har kølende, lette og tørre kvaliteter. De har en tendens til af øge Vata og afbalancerer Pitta og Kapha. Kokosmælk er sød i smagen og har kølende kvaliteter. Kokosmælk afbalancerer Vata og Pitta og øger Kapha. Denne grøntsagsret er derfor særligt velegnet til Pitta-typer, men har du en Kapha-fordøjelse tilsæt da blot til mindre kokosmælk og nyd stadig denne skønne grøntsagsret.

Antal: 4 – 6 Personer

Dosha: P, (K)

Forfatter: Miriam Kasin

Ingredienser:

  • 685 g rosenkål
  • 2 Spsk. ghee eller smør
  • 1 Kop (240 ml) tyk kokosmælk
  • Salt og peber
  • Valgfrit: En knivspids Hing Asafoetida (Dyvelsdræk)

Fremgangsmåde:

Trim enderne af rosenkålene og skær dem over på tværs. Smelt ghee eller smør på en stegepande eller wok. Tilsæt dyvelsdræk og rosenkål og sautér ved medium varme, under konstant omrøring, indtil rosenkålene er lige akkurat møre. Tilsæt kokosmælk og sæt blusset på høj varme i 1 – 2 minutter, under konstant omrøring. Smag til med salt og peber. Du kan evt. tilsætte lidt ristede cashewnødder til slut og/eller tilsætte lidt rosmarin sammen med ghee’en. Du kan også erstatte rosenkålen med grønkål for variation.