AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Safran- og citronbrød med mandler (V,P)

Et smukt gyldent brød der smager lige så vidunderligt, som det ser ud. Med et perfekt touch af citron der gi’r en dejlig friskhed og lethed til brødet. Safran er sød, bitter og skarp i smagen og har varmende, tørre og lette kvaliteter. Safran er i sandhed et vidunderkrydderi, det reducerer alle tre doshaer og er sandsynligvis et af de sundeste krydderier, der findes. Safran er kendt for sin smukke røde farve og for at være det dyreste krydderi, du kan købe. Den sure smag i citron afbalancerer Vata og øger Pitta og Kapha, mens mandler afbalancerer Vata og Pitta og øger Kapha. Har du en Pitta-fordøjelse tilsæt da gerne lidt mindre citron. 

Antal: 23 x 13 x 7,5 cm

Dosha: V, P

Forfatter: Miriam Kasin

Ingredienser:

  • ¼ Tsk safrantråde
  • ¼ Kop (60 ml) varmt vand
  • ¼ Kop (55 g) ghee eller smør
  • 30 g sukker
  • 1 Kop (240 ml) creme fraiche
  • 1 Spsk. fintrevet citronskal
  • ¼ Kop (60 ml) citronsaft
  • 2 ½ Kop (350 g) hvedemel (ubleget)
  • 2 Spsk. majsstivelse
  • 1 Tsk. salt
  • 1 Kop (140 g) ristede, hakkede mandler

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 C. Smør et 23 x 13 x 7,5 cm stort fad og start med at smuldre safrantrådene med dine fingre i en lille kop. Tilsæt varmt vand, rør rundt, og lad det stå i nogle minutter. Pisk ghee eller smør og sukker sammen. Tilsæt creme fraiche, citronskal, citronsaft og omrør grundigt. Tilsæt safranvandet. Bland mel, majsstivelse og salt. Tilsæt det og omrør indtil alle ingredienserne er blandet grundigt. Tilsæt nødderne og fordel dejen ligeligt i fadet. Du kan også tilsætte lidt rosiner eller dadler, sammen med nødderne, for variation. Bag brødet ca. 1 time i ovnen.