AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 1: Udrensende, friskt morgenvand

I dag skal du starte din morgen med at drikke et stort glas varmt vand. At starte dagen med et glas varmt vand er en klassisk, ayurvedisk, udrensende morgenrutine. Din lever og nyrerne har arbejdet på højtryk natten igennem for at rense din krop for affaldsstoffer og, ifølge Ayurveda, hjælper et glas varmt vand om morgenen med at skylle alle disse affaldsstoffer og toksiner ud af kroppen.  Desuden er varmt vand godt for at rense hele din fordøjelseskanal og stimulere din fordøjelse, og efter 8 – 9 timers søvn uden vand, hjælper indtag af vand om morgenen med at re-hydrere din krop, tilføre væske til alle dine celler og afhjælpe tør og dehydreret hud.

Hvorfor skal vandet være varmt? I følge Ayurveda er det bedst at indtage varmt/lunkent vand da både koldt og kogende vand er hårdt for systemet, der bruger unødig energi på at temperaturregulerer vandet i kroppen. Energi som kroppen ellers kan bruge på f.eks. at rense affaldsstoffer ud.

Det skal du bruge:

  • Et stort glas varmt vand
  • Valgfrit: Citronskiver eller citronsaft (virker udrensende)

Sådan gør du:

  • For at opnå den rette temperatur af vandet kan du evt. hælde kogende vand ca. 3/4 op i et glas og fortynde op med koldt vand til vandet har en behagelig varm temperatur
  • Skær et par citronskiver og kom i glasset eller pres lidt citronsaft ud i glasset

* Fortsæt meget gerne med denne morgenrutine resten af detox-“kuren”. Og/eller resten af livet…..J 

Reducér eller undgå dette i hele detoxforløbet:

Ud over at indføre den nye detoxrutine med morgenvandet, skal du også fra i dag, og resten af detoxforløbet, skære kød og æg væk fra dine måltider. Dvs. undgå så vidt muligt at indtage nogen former for kød og æg de næste 14 detoxdage.