AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 10: Tænd din fordøjelsesild med frisk ingefærrod

I dag skal du tænde op under din fordøjelsesild (din agni) med frisk ingefærrod. Ifølge Ayurveda stimulerer ingefær nemlig fordøjelsen, øger udskillelsen af fordøjelsesenzymer og “kick-starter” forbrændingen. I ayurvedisk tale har frisk ingefær varmende kvaliteter og er særligt gavnlig, når man fryser.

Det skal du bruge:

  • Frisk ingefærrod 
  • Et rivejern
  • Valgfrit: Lidt citronsaft

Sådan gør du:

  • Riv lidt frisk ingefærrod (så meget som det er behageligt for dig at indtage, f.eks. ¼ – ½ tsk.)
  • Indtag det friskrevede ingefær inden hvert måltid, særligt inden frokost- og aftensmåltidet
  • Dryp evt. lidt citronsaft over ingefæren inden du indtager den

Ingefær i et ayurvedisk perspektiv:

Ingefær er også kendt som vishwa-bheshaja på sanskrit, som betyder “universalmedicinen”. Det er en uundgåelig ingrediens, når det kommer til ayurvedisk detox, fordi dens skarpe smag stimulerer udskillelsen af fordøjelsesenzymer og dermed støtter udskillelsen af toksiner og affaldsstoffer. Ingefær er god for alle ayurvediske fordøjelsestyper, men afbalancerer særligt kolde Vata- og Kapha forstyrrelser, mens overdrevet brug kan forværre Pitta-typer. Ud over dets udrensende effekt benyttes ingefær indenfor Ayurveda som forebyggende middel mod kvalme, luft i maven, mavekramper og træg mave.