AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 11: Vandterapi

Man kan ikke tale ayurvedisk detox uden også at komme ind på vandterapi. Vandterapi er en klassisk ayurvedisk udrensningsmetode, hvor du drikker slurke af kogt, varmt vand én gang i timen dagen igennem. I følge Ayurveda renser det hele dit mavetarmsystem godt og grundigt igennem. Dit mavetarmsystem er et langt “rør”, som løber fra mund til endetarm, og den ayurvediske tanke er at skylle dette “rør-system” igennem, hvilket gøres bedst med kogt, varmt vand.

Så i dag skal du have fat i termoflasken og tænke på din mavetarmkanal som et “vvs-rør-system”, der på bedste vis bliver skyllet godt igennem og renset. Rigtig god fornøjelse 😊

Det får du brug for:

  • Kogt vand
  • Termoflaske eller -kande

Sådan gør du:

Bring ca. 1 liter vand i kog og lad det koge i mindst 10 minutter. Kom det på en termoflaske eller -kande. Drik et par slurke af det kogte vand én gang i timen fra du står op og til kl. 18. Drik derudover vand, og anden væske, som du plejer, og når du er tørstig. 

Obs. Hvis du føler dig svimmel, får kvalme eller på anden måde føler dig utilpas, skal du stoppe med vandterapien med det samme. Vandterapi må højst udføres et par uger til et par måneder, da man skal være påpasselig med ikke at “vaske” vitaminer og mineraler ud af kroppen. Du skal altid stoppe vandterapien, hvis du føler dig utilpas.

Ifølge Ayurveda er det bedst at koge vandet mindst 10 minutter inden indtag. Den ayurvediske forklaring er, at man først koger evt. forstyrrende Vata ud, så Pitta og til slut Kapha ud af vandet. Vata, Pitta og Kapha kan bedst beskrives som livsenergier (doshaer), der er til stede i kroppen i hver en celle, væv og organ. Sundhed eksisterer, når der er balance i de tre doshaer, mens ubalance i doshaerne giver anledning til symptomer og sygdomme.

Der er lavet adskillige videnskabelige studier vedr. de ayurvediske doshaer Vata, Pitta og Kapha. Vi er desværre endnu ikke stødt på videnskabeligt belæg for kogning af vandet i forhold til de ayurvediske doshaer. Men det er et interessant perspektiv, som hvem ved, måske bliver underbygget en dag i fremtiden 😊.