AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Dag 9: Fordøjelsesdetox urtete

I dag skal du lave din helt egen detox urtete. Indtag den fordøjelses-støttende urtete efter din frokost. Du må meget gerne tilberede lidt ekstra urtete, så du kan nyde skønne udrensende slurke hele din eftermiddag. En udrensende blanding af smagsrige krydderier og lidt citron, som hjælper med at regulere fordøjelsen og rense blodet. Den er også god til alle, som bliver oppustede efter at have spist. 

OG HUSK at i dag er sidste dag, du skal spise Khichari til morgenmad, middagsmad og aftensmad samt hvis du bliver sulten imellem måltiderne. Og ikke spise andre ting udover. Fra i morgen spiser du igen, som du gør normalt, med den undtagelse at du fortsætter med at undgå sukker, stimulanser, kød etc.

Ingredienser til 2 kopper rensende urtete:

  • Anisfrø 4 g
  • Fennikelfrø 4 g
  • Kardemommekapsler 3 g
  • Rosmarinblade (tørret eller frisk) 1 g
  • En strimmel citronskal og et par dryp citronsaft pr. kop

Sådan laver du teen:

Kom alle ingredienserne i en tekande (undtagen citronskal og saft). Tilsæt 5 dl frisk-kogt (evt. filtreret) vand. Lad det trække i 10-15 minutter, si urterne fra, og nyd teen tilsat en strimmel citronskal og et par dryp citronsaft i hver kop.

Dette er en skøn te at få efter et måltid, fordi den hjælper dig med at optage de bedste næringsstoffer fra din mad og med at fordøje maden bedre.

Anisfrø Er duftende og søde, og det aromatiske frø hjælper med at rense affaldsstoffer ud af fordøjelsessystem og lunger. De er kendt for at fjerne slim og gennemskylle urinvejene og er derfor et fantastisk detoxfilter.

Fennikelfrø I Ayurveda bringer fennikelfrø alle tre kropstyper i balance. De er gode til at dulme et uroligt tarmsystem og udrenser inflammatoriske toksiner via urinvejene.

Kardemommekapsler Er et varmende karminativ (eliminere luft fra fordøjelseskanalen), og det tropiske frø hjælper med at udrense toksiner fra fordøjelsessystem, blod og hud.

Rosmarinblade Får en førsteplads i at fjerne stilstand og vække leveren. Er kendt for at fjerne fedt, træghed og leverproblemer.

Citronsaft Et dryp sur og sød citronsaft hjælper leveren med at udskille galde og metabolisere affaldsstoffer mere effektivt.