AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Søgen efter lang levetid – “smuglyt”

Få et lille “smuglyt” på ayus´s meditative oplæsning fra de gamle ayurvediske skrifter. Er du blevet nysgerrig på mere, kan du som AYUS medlem høre hele teksten her.

Indtalt af psykolog Peter Stokholm. Musik af Jane Winther: https://orcd.co/janewinthermusic track: Singing Bowls & Bells.

Charaka Samhita er et af de vigtigste og mest omfattende, ayurvediske kompendier gennem tiden. Teksterne menes at stamme helt tilbage fra før år 100 f.v.t. og består af 8 bøger og 120 kapitler. Skrifterne indeholder tidløs, værdifuld viden om helbredelse og forebyggelse af sygdom, diagnosticering og generel livsfilosofi.

Vi elsker at dykke ned i de oprindelige tekster, den direkte kilde til den ayurvediske viden, og vi vil så hjertens gerne dele denne kulturskat med dig. Man siger at læsning i, eller lytning til, de ayurvediske tekster, har en healende virkning.

Teksterne er oversat fra Sanskrit til engelsk (heldigvis 😊), men du behøver ikke at forstå ordene, vi læser eller at hæfte dig specifikt ved indholdet. Oplæsningerne er mere ment som et åndehul, en meditativ lytning, som taler til et dybere sted i dig. Giv slip og lad din underbevidsthed opfange det den har brug for i dette øjeblik.

Resumé:

Dette kapitel i Charaka Samhita vol.1 kap.1 hedder “Quest for longevity”, og det betyder løst oversat “Søgen efter lang levetid“. I kapitlet beskrives hvordan oplyste vismænd i dyb meditation søgte efter sundhed, langt liv og frigørelse fra sygdom og lidelse. Som svaret på deres søgen opstod videnskaben Ayurveda.

 

I kapitlet defineres Ayurveda som værende den videnskab, hvor selve livet er beskrevet, og som beskæftiger sig med kroppen, sindet og sjælen. Ordet AYUS bliver også beskrevet og dækker over kroppen, sanserne, sindet og sjælen.

 

Der fortælles, at kroppen og sindet er hjemsted for både sygdom og sundhed, mens sjælen er uendelig og fri. Videre benævnes doshaerne; Vata, Pitta og Kapha som årsager til sygdom i kroppen. Kapitlet beskriver til slut de forskellige kvaliteter af Vata, Pitta og Kapha og princippet om, at de modsatte kvaliteter (af Vata, Pitta og Kapha) kan skabe balance og kurere sygdom. 

Læn dig tilbage………. lyt……….og lad din underbevidsthed opfange det den har brug for i dette øjeblik