AYUS - vi forener

Ayurveda, Videnskab, Spiritualitet

0

Din Kurv

0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Gulerod- og daddelsalat (V,(P))

Denne super vidunderlige salat er ikke mindre end genial, den kan med de mange fine smagsnuancer, få selv den største ikke-salatelsker til at guffe i sig. Gulerødder er søde i smagen og har varmende, tunge og fugtende kvaliteter. De reducerer Vata og kan øge Pitta og Kapha. Tilberedes gulerødderne er de ok for Pitta i mindre mængder. Dadler er søde i smagen og har kølende, tunge og nærende kvaliteter. De reducerer Vata og Pitta og øger Kapha.

Antal: 4 – 6 Personer

Dosha: V, (P)

Forfatter: Miriam Kasin

Ingredienser:

  • 2 Spsk. olie
  • ½ Tsk. brune sennepsfrø
  • 1 ½ Tsk. spidskommen hele frø
  • 3 Kopper (270 g) revet gulerod
  • ½ Kop (145 g) hakkede dadler
  • ¼ Kop (30 g) let ristede pistacienødder
  • 2 Spsk. finthakket krystalliseret ingefær
  • 2 Spsk. citronsaft
  • ¼ Kop (60 ml) appelsinjuice
  • 1 Spsk. fintrevet appelsinskal
  • ½ Tsk. stødt kanel
  • ¼ Tsk. salt
  • Valgfrit: En knivspids Hing Asafoetida (Dyvelsdræk)

Fremgangsmåde:

Varm olien på en stegepande. Tilsæt dyvelsdræk, spidskommen og sennepsfrø og sautér ved lav varme indtil sennepsfrøene begynder at poppe. Tilsæt gulerod, rør rundt i 30 – 60 sekunder og fjern straks panden fra blusset og kom det i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt. Servér ved stuetemperatur.