Gulerod- og daddelsalat (V,(P))
Denne super vidunderlige salat er ikke mindre end genial, den kan med de mange fine smagsnuancer, få selv den største ikke-salatelsker til at guffe i sig. Gulerødder er søde i smagen og har varmende, tunge og fugtende kvaliteter. De reducerer Vata og kan øge Pitta og Kapha. Tilberedes gulerødderne er de ok for Pitta i mindre mængder. Dadler er søde i smagen og har kølende, tunge og nærende kvaliteter. De reducerer Vata og Pitta og øger Kapha.
Antal: 4 – 6 Personer
Dosha: V, (P)
Forfatter: Miriam Kasin
Ingredienser:
- 2 Spsk. olie
- ½ Tsk. brune sennepsfrø
- 1 ½ Tsk. spidskommen hele frø
- 3 Kopper (270 g) revet gulerod
- ½ Kop (145 g) hakkede dadler
- ¼ Kop (30 g) let ristede pistacienødder
- 2 Spsk. finthakket krystalliseret ingefær
- 2 Spsk. citronsaft
- ¼ Kop (60 ml) appelsinjuice
- 1 Spsk. fintrevet appelsinskal
- ½ Tsk. stødt kanel
- ¼ Tsk. salt
- Valgfrit: En knivspids Hing Asafoetida (Dyvelsdræk)
Fremgangsmåde:
Varm olien på en stegepande. Tilsæt dyvelsdræk, spidskommen og sennepsfrø og sautér ved lav varme indtil sennepsfrøene begynder at poppe. Tilsæt gulerod, rør rundt i 30 – 60 sekunder og fjern straks panden fra blusset og kom det i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt. Servér ved stuetemperatur.